EDITORIAL/ Puchene, aroganța cade greu la ulcer!

Distribuie articolul

Am zis că e doar o stare conjuncturală de-a primarului. Desele sale prezențe prin presa locală, mai ales la posturile TV,  sunt…decât tăbăcite cu un prea plin euforic tangent cu infantilitatea unui puști de port de apă dulce.

Acum, dacă stau bine și mi-l amintesc de prin campania electorală, cum stătea el pitit după arbuștii de prin Mazepa, în timp ce puștii de la pesedeu îi împărțeau pliantele, mă ia cu dureri de memorie. Căte-o babă rătăcită amatoare de sporturi extreme ce se plimba atunci pe la 30 și multe grade il mai zărea și-i mai dădea din mănă să fie sigur că a fost zărit și băgat în seamă. La fel ca și Cristache-pemepeu, care era idolul zarzavagioaicelor din Piața Centrală, Pucheanu s-a comportat în ultima campanie electorală ca un adolescent timid dus pentru prima oară de mama, la gagici.

Să revenim mai in zilele noastre, astea in care Pucheanu iși asumă ce-a făcut, dar și ce n-a făcut! C-așa e modelul la pesedeu! Poți face tâmpenii, poti fi chiar și idiot, important e să dea bine!

Aroganța primarului este fără precedent printre primarii Galațiului ce ne-au stresat în vremuri de democrație. Adică, dacă tot ai făcut chestii aiuristice in mandat – cel mai mare pe care l-a avut un edil al municipiului- vezi Plaja, vezi Faleza, vezi Centrul betonat și alte alea ca să nu mă mai refer la adăpostul de coțofene de la Pasaj (un pomelnic absolut grosier), să îi faci pe cei ce te critică pe bună dreptate, PĂREROLOGI, este fix cât ai fi absolvent al Facultății de Prostologie.

Adică la voi, la pesedeu, dacă nu-ți iasă, ailalți îs de vină, că tu ești incompetent. Adicătelea, ce vă uitat băi la primar că nu-i iasă, intoarceți capetele și uitați-vă altunde. Să vă fie rușine! Priviți și voi la Cluj-Napoca, la Oradea, la Iași, la Brașov. Ce căscați ochii la Pucki? Aoleu, se poate?

Mai ceva vreme ii trecu nepărelologului șef o idee, cum că la final de mandat să trimită gălățenilor câte-o scrisorică, ca să știe și cetățeanul câtă idilă e intre ales și alegător.

27 iunie. Scrisorică. Nu știu cine i-a scris-o dar sigur l-a articulat cu  o…nefăcută! „Am primit o datorie onorantă…” Să mori tu! De la cine? Cine ți-e dator, bre? Continuarea e de la ultimul Congres CC ala PCR –„ …aceea de a face tot ce-mi stă în puterea și priceperea mea pentru ca orașul să se dezvolte.” Bre, ne leși? Chestia aia cu puterea și priceperea e boală de Ecosal, cred! Apoi, orașul. Haida la Berești, la Tg. Bujor, la oraș. Aici ești la munițip stimabile, și il conduci de 4 ani. Prost dar il conduci. Încă…


Distribuie articolul

You May Also Like