CCR anulează cacialmaua PSD

Distribuie articolul

Au vrut pesediștii să iasă in față cu un act normativ care să le mai crească un țâr zestrea și-așa săracă de procente și zdrang, Curtea Constituțională a spus pas.

Nu că ideea nu ar fi fost ok, nu că legi asemănătoare nu au mai fost date până acum, dar pentru a nu știu câta oară se vede treaba că pesediștii mai trebuie să pună mâna pe carte. Și, de preferat să nu fie de treflă sau de pică ci cu subiecte juridice.

Actul normativ care se referă la instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectați de fenomene meteorologice nefavorabile nu este in concordanță cu Constituția a decis ieri CCR.

„Cu unanimitate de voturi, s-a admis obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectați de fenomene meteorologice nefavorabile este neconstituțională, în ansamblul său”, consideră cei de la Curtea Constituțională.

 Judecătorii CCR au stabilit că actul normativ contravine unor dispoziții de la  art. 1 alin. (5) din Constituție, întrucât dispozițiile sunt contradictorii și conduc la imposibilitatea de calificare a ajutorului de stat instituit, ca fiind unul supus obligației de notificare a Comisiei Europene.

În aceiași ordine de idei, judecătorii CCR au constatat că în procedura de adoptare a legii nu a fost solicitată fișa financiară de la Guvern.

Așadar ce avem noi aici. Nimic altceva decât aceiași cacialma prăfuită a PSD care joacă la două capete.

 Dăm lege, avem majoritate, o votăm și încărcăm factura guvernamentală. Să scoată bani de unde-or ști, nu-i treaba noastră. Iar daca iasă, avem voturile fermierilor și ale angajaților lor cu tot cu familii.

Dacă Executivul o atacă la CCR și pierdem, îi arătăm cu degetul. Noi, PSD am vrut să vă ajutăm dar burghezimea și moșierimea PNL nu a vrut să vă sprijine.

Stilul ăsta (stil, pe dracu’) al celor de la PSD de a face politică, nu numai că e aiuristic dar l-au cam filat mai toți iezuiții de partid din teritoriu și nu mai dau două parale pe așa gogoși.

Bre, e simplu. Vrei ceva?  Legiferează, indică sursa financiară și se face…


Distribuie articolul

You May Also Like