EDITORIAL/ PSD-relativism distructiv

Distribuie articolul

Este aproape unica formațiune politică care, fie că a deținut Puterea sau a fost în Opoziție, a avut probleme cu… Capra vecinului.

Impotență PSD de a construi, de a pune bazele unei legislații corecte și concrete nu a făcut decât să bulverseze în timp scena politică și să irite maxim oamenii simpli, neiubitori de talibanism politic.

Au reușit doar să legifereze relativ, în folosul unor grupuri de interese, fie ele de partid sau de pe unde își trăgeau parandărătul.

Partid cinic până la măduvă, populat de incompetență, găinării sau interese meschine de tot soiul, purtătorii celor trei roze n-au adus în anii democrației nici stabilitate, nici plusvaloare. Creșterile economice ușor accidentale în perioadele guvernărilor PSD s-au structurat pe baze nesănătoase:stimulare de consum excesiv, balanță aiuristică între import și export, împrumuturi interminabile cu dobânzi idioate sau boom-uri economice zonale sau globale.

Profesioniștii reali, oameni netoxici, fără abrambureli la purtător, poți găsi arar la social-democrați. Fără a nominaliza, aceștia au avut în timp ghinionul de a avea ori neînțelegeri cu conducerea  partidului-rinocer, fie au plecat scârbiți de parvenitism, servilism și practic și-au băgat efectiv picioarele în ea, de social-democrație.

Dacă ai idei novatoare și vrei să aduci un suflu nou, ești din Statul Paralel și… Echidistant, dacă te opui unui abuz de grup sau individual, ești sigur cumpărat de alții, dacă ai tupeul să construiești fără a aduce bonificații la partid, ești din alt film!

Oricum o dai ca să fii un pesedist respectat trebuie sa fii prost, și-atât.

De aste câteva exemple, PSD nu are șanse să se  reformuleze, ever.

Râmâne doar o gașca de liga IV, de incompetenți puși pe căpătuială, susținut de un electorat la fel de anevoios la minte, pe alocuri, chiar asimptomatic.


Distribuie articolul

You May Also Like