Vin banii pentru porcii eutanasiați din cauza pestei porcine africane

Distribuie articolul

Sunt vești bune pentru gălățenii și brăilenii care au rămas fără porci din cauza pestei porcine africane. Statul a început să plătească despăgubirile pentru animalele eutanasiate. Au primit deja banii promiși, zeci de brăileni din Insula Mare a Brăilei și din localitățile din sudul județului. Plățile vor continua și în perioada următoare, anunță autoritățile.

În județul Galați, primele despăgubiri ar putea fi plătite săptămâna aceasta, proprietarilor de porci din Suceveni. Vor primi bani toți cetățenii care au avut animale eutanasiate.

„Toți proprietarii de porci vor fi despăgubiți indiferent dacă sunt sau nu crotaliați… Din semnalele pe care eu le am, în această săptămână vor primi banii de despăgubiri cetățenii din Suceveni”, a anunțat Dorin Otrocol, prefectul județului Galați.

Conform regulii impuse de stat, sumele mai mari de 5.000 lei sunt acordate prin virament bancar, iar cele mai mici se dau în numerar, la sediul Primăriei. În total, în județul Brăila au fost sacrificați aproape 30.000 de porci doar din gospodăriile țărănești, în timp ce în județul Galați în cele 10 focare, sunt peste 150 de dosare de despăgubire.


Distribuie articolul

You May Also Like