Un miliard de euro pentru firmele din România afectate de criză. Cum poate fi solicitat ajutorul

Distribuie articolul

Firmele care au probleme din cauza crizei provocate de epidemia de Covid 19 pot obține ajutor de la autorități. Este vorba despre programul guvernamental finanțat din fonduri externe nerambursabile. Platforma care oferă ajutoare în valoare totală de un miliard de euro a devenit operațională marți.

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a anunțat că platforma unde se pot înscrie firmele care doresc să obţină granturi în valoare totală de un miliard de euro a devenit operaţională marţi de la ora 10.00. Asta după ce Guvernul a aprobat în 31 iulie OUG 130/2020 privind acordarea unor granturi de un miliard de euro în total pentru firmele afectate de criza Covid-19, din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020.

Potrivit autorităților, începând de marţi este activă, pe linkul https://granturi.imm.gov.ro, etapa de creare profil, user şi parolă, etapa premergătoare lansării celor trei măsuri de sprijin. În această etapă toţi aplicanţii interesaţi de oricare dintre cele trei măsuri de sprijin au posibilitatea preînregistrării datelor reprezentanţilor legali/împuterniciţi, precum şi datelor persoanelor juridice. Autoritățile anunță că în această etapă nu contează ordinea înregistrării datelor

Ajutorul poate fi accesat de IMM-uri, PFA-uri, ONG-uri și cabinete medicale individuale.


Distribuie articolul

You May Also Like