ATENȚIE, Fermieri! APIA Galați primește cererile unice de plată online

Distribuie articolul

Începând din această săptămână, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat Campania de informare a fermierilor cu privire la primirea Cererilor Unice de Plată în anului 2021.


Sloganul folosit în campanie este: „APIA ÎN SPRIJINUL FERMIERILOR! EXPERIENȚĂ, IMPLICARE, PROFESIONALISM”
În contextul pandemiei Covid 19 , fermierii vor putea să-și înregistreze Cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la Centrul județean sau local APIA, online.


Perioada de depunere este 01 martie – 15 mai 2021, potrivit unei informări de presă.
Solicitanții trebuie să mai știe că se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

Fermierii își vor actualiza parcelele agricole, elementele ZIE (zone de interes ecologic) și toate informațiile din cerere, prin accesarea aplicației IPA ONLINE din versiunea internet, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie).

De asemenea, fermierii trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia dețin terenul, situația înscrierii în Registrul agricol a terenului și să permită primăriei să transmită la APIA adeverința.


Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii Cererii unice de plată şi să fie valabile la data depunerii Cererii.
Astfel, toate documente care dovedesc că terenul utilizat se află la dispoziția fermierului se transmit electronic pe adresa de e-mail a Centrului APIA ce se regăsesc la link-ul: http://www.apia.org.ro/ro/centre-judetene-apia/galati


Responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului şi/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz.

În cazul în care fermierii deţin animale în exploataţie, au obligația să se asigure că datele acestora sunt actualizate în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE) (medic veterinar concesionar/asociaţie/propriile evidenţe, dacă sunteţi utilizator SNIIA) și să se adreseze Centrului județean/local al APIA în vederea completării declarației sector zootehnic în aplicația dedicată sectorului zootehnic, înainte de accesarea IPA Online.


La final, funcționarii APIA vor contacta fermierii în vederea închiderii electronice a cererii și pentru programarea acestora în vederea semnării Cererii și declarațiilor atașate acesteia.

La nivelul județului Galați cererile fermierilor se pot transmite Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Galaţi și celor șase Centre locale APIA din teritoriu, de la Tecuci, Cudalbi, Berești, Târgu Bujor, Galați și Tecuci Sat Nou.


Distribuie articolul

You May Also Like