A crescut numărul școlilor din Galați închise din cauza frigului. Lista, AICI

Distribuie articolul

S-au înmulțit școlile din Galați închise din cauza frigului. Dacă luni, 19 noiembrie,  doar cinci unități aveau cursurile suspendate, marți pe listă sunt opt școli generale și licee. Este vorba despre școlile nr.17, 18, 33 și Iulia Hașdeu și despre liceele Aurel Vlaicu, CFR, Traian Vuia și Sf.Maria. Cursurile ar putea fi reluate miercuri, cu excepția Colegiului Sf.Maria unde școala va rămâne închisă toată săptămâna. Orele pierdute vor fi recuperate anunță autoritățile școlare. De asemenea, în școlile nr. 3, 22 și 24 orele de curs au fost scurtate.

Toate școlile menționate au centrale termice dar acestea nu pot fi folosite deoarece lucrările comandate de Primărie privind instalarea de surse de încălzire au început târziu, iar unitățile de învățământ așteaptă autorizațiile pentru racordarea la rețeaua de gaz. Reprezentanții municipalității spun că problema alimentării cu gaz va fi rezolvată curând, la șase dintre unitățile afectate sistemul de termoficare urmând să fie pornit chiar astăzi.

Problemele au apărut după ce Primăria Galați a decis să închidă sistemul centralizat de termoficare. Decizia justificată prin pierderile uriașe pe care le producea sistemul nu a fost urmată de alte măsuri promise și necesare. Lucrările în școli au fost făcute foarte târziu, la fel și operațiunile privind transformarea punctelor termice în microcentrale de cartier. Întârzierile sunt provocate de problemele financiare cu care se confruntă municipalitatea gălățeană.


Distribuie articolul

You May Also Like