Situație complicată la Galați. 7 decese din cauza Covid în 24 de ore și spitale pline

Distribuie articolul


Se complică situația provocată de pandemia Covid 19. La Galați, 7 persoane au murit în ultimele 24 de ore, potrivit datelor oficiale. Este un record negru care se produce în timp ce spitalele au ajuns la capacitatea maximă.


Se întâmplă ceea ce specialiștii spun de mult. Dacă nu se iau măsuri dure ca să se oprească înaintarea virusului, spitalele își vor arăta limitele, iar situația va deveni critică. Miercuri, 7 persoane infectate cu Covid 19 și internate în spitalele gălățene au murit. De la debutul pandemiei, 224 de gălățeni au murit, fiind incluși în statistica oficială Covid. De asemenea, 7.182 de gălățeni s-au infectat pe parcursul anului, ultimii 63 fiind raportați miercuri.


Între timp, spitalele simt din plin presiunea pandemiei. Dacă pentru cazurile ușoare și medii se mai găsesc locuri, pentru cazurile grave care necesită transferul la ATI situația este la limită. Secția ATI pentru bolnavii de Covid 19 de la Spitalul Clinic de Urgență din Galați și-a tot suplimentat locurile, dar în curând va ajunge la capacitatea maximă permisă de spațiu.

În prezent, sunt 15 pacienți, unii dintre ei intubați, într-o secție care inițial avea doar 9 paturi.


În scenariul în care numărul pacienților va continua să crească există varianta sacrificării secției de Terapie Intensivă pentru cazurile non-Covid. În prezent, în Spitalul Județean Galați sunt 520 de pacienți, iar la secția ATI se află 36 de pacienți. Secția are 45 de locuri.

foto: digi24. ro


Distribuie articolul

You May Also Like