Orașul Tg. Bujor va avea propriul sistem de alarmare a populației prin sms

Distribuie articolul

Primarul orașului Tg. Bujor dă lovitura din nou. După ce a fost la un pas să sechestreze echipele Electrica fiindcă tărăgănau remedierea unei avarii majore și după ce s-a dus la cules via, ca să dea un exemplu concetățenilor săi, Laurențiu Gîdei o ia înaintea Guvernului și își face propriul sistem de alarmare a populației prin sms. Edilul a postat marți pe o rețea de socializare un mesaj către populația din Tg. Bujor și cele două sate componente, Moscu și Umbrărești, prin care le cere oamenilor să îi comunice numerele de telefon mobil, în privat, pentru a pune la punct o bază de date locală, necesară pentru alarmarea în caz de dezastre și vreme rea.

„Rog toți posesorii de telefoane mobile care locuiesc în Tg.Bujor, Moscu sau Umbrărești, să-mi trimită mesaj în privat cu numărul de telefon și numele! Puteți să-mi trimiteți și numerele cunoscuților, rudelor, vecinilor!
Vreau să pot informa prin sms, la nivel local despre eventualele fenomene meteorologice imediate, despre evenimente importante!
Noi primarii suntem informați primii despre eventuale fenomene meteo grave, ce se vor petrece în zona noastră! O comunicare eficientă poate preîntâmpina evenimente tragice, precum cele de duminică din zona Timișoara! Aștept mesajele dumneavoastră!”, a anunțat pe FB Laurențiu Gîdei, primarul orașului Tg.Bujor.

Numerele adunate vor ajunge în telefonul primarului. Astfel, cetățenii vor fi anunțați în timp real chiar de primar despre pericolele care îi pândesc. În prezent, Laurențiu Gîdei are în telefonul personal sute de numere ale cetățenilor din localitate. El spune că sistemul pe care îl implementează nu îl va exclude pe cel național, anunțat de guvernanți.

„Eu am mai utilizat chestia cu anunțurile prin sms. Am numeroși cetățeni în agenda mea telefonică dar vreau să-mi măresc baza de date, sper eu să ajung la câteva mii de numere. Eu mi-am propus să îi informez pe toți cetățenii în timp util. Noi, primarii, suntem informaţi primii despre fenomenele meteo care apar. Știu că se doreşte şi implementarea acelui sistem naţional de altertă, este foarte bun şi acela, dar acesta la care m-am gândit, cum v-am spus, este pentru noi, cei de aici. Nu îl excludem pe acela, sunt utile amândouă”, a declarat primarul Laurențiu Gîdei.

Sistemul conceput de primarul din Tg.Bujor va fi folosit și pentru a comunica vești bune.

„Prin intermediul sistemului nostru nu anunțăm doar catastrofe, putem să-l folosim și pentru vești bune. Vom anunța evenimente, spectacole, chestiuni legate de administrație. Am descărcat o aplicaţie de curând care îmi permite să trimit anunţurile tuturor celor din grup”, a mai spus Laurențiu Gîdei.

Inițiativa primarului pare a avea succes, oamenii fiind încântați că vor fi anunțați din timp despre producerea unor fenomene periculoase. În zona Tg.Bujor, Moscu și Umbrărești locuiesc peste 6.000 de oameni.


Distribuie articolul

You May Also Like