EDITORIAL/ Gata. Stop!

Distribuie articolul

Prin primăvară scriam despre geambașii bugetari obligați de șefi să-și facă conturi false pe rețelele de socializare și să împrăștie noroi pe la toți opozanții politici sau susținători ai acestora. Tone de măscări, chintale de sictiruri și ceva metri steri de amenințări s-au perindat prin secțiunile de comentarii pe unde te așteptai sau nu.

Un postac socialist îl cam recunoști cu lejeritate. Radical, pătimaș, incoerent dacă îi ceri argumente, caracter debusolant, majoritatea agramați, curve patentate prin excelență, mincinoși cu duhul și, în fine, negaționiști acerbi.

Doar ce le convine e ok, ce nu, nu. Și n-are cum să fie ok pentru că nu vrea partidul. Analiza sau pregătirea socio-politică sunt pentru aceste personaje…decât, termene abstracte pe care niciodată, dar niciodată, nu le vor putea stăpâni.

De fapt, multe dintre delațiunile acestora vin dintr-o educație precară, cultură ambiguă-cenzurată, asezonată cu lipsa expertizei.
Doar chibițăreală de peluză, fără urmă de dicton cerebral. Atât s-a putut.

La recentele alegeri locale, modalitatea de exprimare electorală, atât a socialiștilor titulari de posturi cât și a galeriei din dotare a fost ușor măsurată în trei dăncilezi, doi orlandini și restul grapini. O ambuscadă tovărășească de prostie densă pe centimetrul pătrat.

Rămân la convingerea că idioțenia, cinismul și amatorismul infantil din zona PSD sunt atât de tulburătoare încât motivațiile pentru a fi aleși sunt doar proverbe, ghicitori&zicători. Și totuși, vor primi voturi. Da. Pentru că unul ce muncește e pus la zid fiind supus și riscului de a comite erori, iar cotarea pe bursa românească a armatei postacilor întunecați pare să prindă preț.

Raționalii vremurilor pe care le trăim știu cu siguranță cam care ar fi diferența dintre socialismul gri – al corupției și nonvalorii și ceilalți pentru care dezvoltarea intrinsecă e cartea de căpătâi.


Distribuie articolul

You May Also Like