Festivalul racilor: un cort mic cu prețuri mari

Distribuie articolul

Pe principiul „pe vreme de secetă e bună și ploaia cu pietre”, municipalitatea a ajuns să se laude că sprijină un festival format dintr-un cort mic în care se vinde mâncare stradală la preț de restaurant. Și cam atât.

”Primăria municipiului Galați sprijină organizarea evenimentului Festivalul Racilor și Fructelor de Mare și vă invită să luați parte la acest spectacol culinar unic în Galați”, anunțau reprezentanții municipalității în urmă cu câteva zile, fără să spună și în ce anume constă ajutorul sau cine anume va participa la eveniment.

Explicația e simplă: festivalul era compus în prima zi dintr-un singur participant, ”Taverna racilor”, cu un cort de aproximativ 30 de metri pătrați în care se gătea și vreo 30 de mese pregătite pentru cei care ar fi dorit să se hrănească acolo.

Mâncarea arăta bine și mirosea îmbietor, dar pentru multă lume o probă greu de trecut s-a dovedit a fi cea a prețurilor: cel mai ieftin se vindeau hamsiile, cu 15 lei/ porția, la polul opus fiind creveții mari grill – 35 de lei 6 bucăți, tentaculele de calamar 35 lei/ 5 bucăți sau mixul de fructe de mare – 35 de lei/ porția. Majoritatea prețurilor se opriseră la 30 de lei: atât costă midiile în sos de vin și usturoi, paella cu fructe de mare, calamar în sos de roșii cu usturoi ori barbunii. Racii rămân mai abordabili, că tot e festivalul lor, la prețul de 20 de lei/ 10 bucăți.

Evenimentul rămâne pe Aleea de la P-uri (Fata pe Valuri) până duminică. Vestea bună pentru cei care vor merge în week-end e că nu vor mai auzi pickhammer-ele de la lucrarea de alături.


Distribuie articolul

You May Also Like