Zilele Europene ale Patrimoniului marcate de gălățeni la Palatul Comisiei Dunării

Distribuie articolul

Cea de a XXVIII-a ediție a Zilelor Europene ale Patrimoniului va fi marcată de gălățeni printr-o ”Invitație la Palat”.

Biblioteca Județeană „VA Urechia”, alături de Consiliul Județean Galați și Centrul Europe Direct, invită gălățenii să-și petreacă seara de sâmbătă, 10 septembrie 2022, într-un cadru elegant și relaxant, în Palatul Comisiei Europene a Dunării (actualul sediu al Bibliotecii). Județene „VA Urechia”), primul sit din Galați și al doilea din România care a câștigat titlul Marca Patrimoniului European, acordat de Comisia Europeană.

Evenimentul, organizat cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, dorește să aducă în atenția publicului gălățean clădirea de patrimoniu premiată la nivel european, rolul deosebit de important pe care Comisia Europeană a Dunării la Galați, în România și mai ales în construcția Europei de astăzi.

Tema din acest an este „Împreună, în simbioză cu patrimoniul cultural”. Evenimentul „ Invitație la Palat ”, organizat de Consiliul Județean, Bibliotecă și Centrul Europe Direct, se va desfășura între orele 17:30 – 21:00 și va cuprinde activități pentru toate categoriile de public: prezentarea Palatului Comisiei Europene a Dunării, în contextul Mărcii.

Patrimoniului European, tur ghidat al Palatului, reconstituirea unei ședințe a delegațiilor Comisiei Europene a Dunării – moment realizat de elevii doamnei profesoare de istorie Camelia Nenu, expoziții de carte, periodice și rarități bibliofile din Colecțiile Speciale ale Bibliotecii, concursul „Vânătoare de comori” cu voluntari, dar și moment artistice: în contemporan realizat de elevii de la Școala de Dans Just Elitte Dance, sub îndrumarea coregrafei Geanina Sion, și cafe concert la pian susținut de îndrăgitul artist Lorin Lupoae.


Distribuie articolul

You May Also Like