Cum își fac campanie candidații la parlamentare… (1)

Distribuie articolul

Unii bătrânește de unde se vede treaba că nu s-au adaptat în democrație, alții „pi loc”, adică bat câmpii cât îi țin bojocii, alții mai cu elan tineresc, adică fac și ei ce pot.

Comparativ cu alte campanii electorale, chiar dacă nu mereu comparația poate sta temelie la o analiză coerentă, putem concluziona ca fiind o aiureală generală ce va genera foarte probabil o prezență redusă la vot. Nici nu aveam iluzii în ceea ce privește interesul gălățenilor pentru alegerile parlamentare date fiind condițiile în care ele se vor desfășura și aici ne referim la situația pandemică existentă și riscurile aferente.

O altă latură, cea a (ne)implicării parlamentarilor în funcție ar putea fi o altă cauză a unui eventual „sictir” venit dinspre electorat. Cu mici excepții, mai ales din zona dreaptă, deputații și senatorii gălățeni nu numai că n-au făcut nimic vreme de patru ani, dar au adus și deservicii celor ce le cer acum iarăși votul.

Să ne amintim de exemplare gen Durbacă, Bacalbașa sau Mărgărit? Sunt de notorietate senilitatea durbacului, atacurile suburbane ale bacalbașului sau analfabetismul si gagicăreala mărgăritului.

Unii, poate pe bună dreptate, vor spune că nu vor vota pentru a vedea iarăși vreme de patru ani, maimuțoi de acest gen pe băncile Parlamentului. Dar, știți cum e cu generalizarea. Nu-i ok. Nu-i poți pune pe toți la index pentru câțiva nătărăi.

Acum, ce-i drept cu mici excepții, parlamentarii locului vor fi alții. S-au cam dus vremurile multi-senioratului in sensul că nu mai vedem pe liste venerabili de stânga sau de dreapta. Acesta pare a fi un semn bun!

Revenind la campania electorală propriu zisă, avem o latură ce frizează ridicolul și aici mă refer la socialiștii din PSD.

„ Siguranța accesului la sănătate. Siguranța unui trai mai bun. Siguranța locurilor de muncă.”
Trei sloganuri numai bune de pus pe sârma la uscat.

Băi băieți, voi oricum sunteți aproape fără excepție, cazuri ce necesită targa. Da, în regim de urgență pentru că prostia vă e cronică. A spus cineva vreodată că îngrădește cuiva accesul la sănătate? Declarativ, nu. Cu o mică excepție. Voi, PSD!

Chiar așa, voi socialiștii, prin ceea ce ați făcut sau mai bine spus ceea ce nu ați făcut în sănătate cât ați condus țara, fie cu Grindeanu, Tudose sau Dăncilă, îngrădiți in vremuri pandemice accesul la sănătate. Unde-s cele opt spitale regionale promise, mincinoșilor? De ce ultimii trei miniștrii PSD ai sănătății sunt penali?

Bănicioiu, Pintea, Bodog Care cu șpăgi dovedite, care cu furt intelectual la fel de dovedit, care cu Colectiv-ul pe conștiință. Deci, despre asta cu siguranța accesului la sănătate, voi, socialiștii din PSD, ați putea fi, eventual… decât ultimii care să dezbată subiectul sau să dea asigurări că totu-i bine și frumos și la vară…cald!

Siguranța unui trai mai bun. Atât. Cât era combustibilul când ați plecat cu un șut în dos din Palatul Victoria? Cât e acum? Asta dacă nu știați se reflectă în costuri. Cu siguranță cunoașteți dar nu v-a păsat de traiul românilor.

Nici o secundă. Ați guvernat pe persoană fizică Dragnea&gașca și atât. Cu locurile de muncă pe care le asigurați voi e de râsu’-plânsu’. Care? Alea de la venitul minim garantat de le dați la toți să nu muncească și după aia îi șantajați să vă voteze? Sau cele nenăscute… că fug investitorii ca dracu’ de tămâie când aud de PSD și de șpăgile cerute? N-aveți nicio gară cu politicile social-democrației moderne. Doar un spirit de gașcă ușor rudimentar, ce aduce cu politicile ilegaliștilor comuniști.

La ALDE, sau mă rog, Pro România, situația e de o brambureală originală, șansele unui 5% fiind mai mult decât modeste. Vine unul, pe lista lu’ altu’, își dă demisia de la Consiliul Județean unde, cu greu a obținut ceva, ca apoi să ce? Să plece acasă. E ca la tripou, că tot se pricepe.

Cristinel Dima va rămâne iar patru ani liniștit și nemăritat în intenția sa de a fi deputat. Mai mult decât atât, declarațiile politice promovate în campania electorală sunt in mare parte idioate, bazate pe faultarea adversarilor. Nimic constructiv, nimic pe program de guvernare. Un mare nimic. Dima, Marin și care mai e (încă) pe-acolo vor în Parlament că au ei niște polițe de plătit. Nimic despre oameni. Nimic pentru cei ce probabil îi vor vota.

Pe ăia de la PPU-SL i-a anunțat cineva că suntem în campanie electorală? Nu de alta dar așa e frumos. Să fie înștiințați ca să participe și ei.

Durbacă, Ciucă, Picu. Deșteptarea bre, că mai e puțin până…aproape!
Despre cei de pe dreapta eșichierului politic gălățean angrenați în campania electorală, revenim mâine.


Distribuie articolul

You May Also Like