A început școala! Bătaia de joc marca Pucky, continuă!

Distribuie articolul

Tinde să devină chiar marcă înregistrată. A umilit bătrânii cu transportul în comun, a luat doamnele Galațiului la mișto cu parcări cu găurele numai bune pentru tocuri, acum, bătaia de joc a primarului a ajuns și la micuți.

Azi de dimineață, prima zi de școală. Țiglina III, Școala nr. 11 „Mihail Sadoveanu”. Renovată cu fonduri europene, termen de finalizare decembrie 2020. Nici acum lucrarea nu a fost predată în întregime. Habar n-am cine răspunde de lucrările de-acolo unde au prestat mai multe firme printre care și Concivia Brăila, cert e că multe s-au făcut nu numai cu întârziere dar și fără vreo minte luminată.

De dimineață, copii cu părinți de mână mergeau spre prima zi din noul an școlar. Printre gunoaie, că așa e modelul la Galați. Pe drumul spre școală, o mizerie desprinsă din ghetourile americane. Evident, nici un coș de gunoi prin zonă. Ajungem la școala cu pricina. Tot trotuarul din fața instituției de învățământ ocupat de composturi forestiere. Băieții ăștia de la Gospodărire Urbană au tăiat copacii de vineri dar au uitat să și curețe în urma lor. Slalom printre crengi și stufăriș căzut. Săracele dresuri ale fetițelor, rezistau. Încă!

Orice școală decentă are și parcare. La noi, cred că nu se pune problema pentru nici una. Dar na, se poate și pe jos la școală, asta n-ar fi chiar un mare bai.
Pucky dădea asigurări recent că Școala 11 se va redeschide odată cu începerea noului an de învățământ după interminabila peregrinare la vecinii de la Școala 10.

Dar cum spuneam, n-a fost chiar așa. Fără Festivitate de deschidere pentru că în curtea școlii tronează molozul și alte vechituri. Cu o cale de acces răutăcioasă la adresa copiilor și, na, bine că s-a arat terenul din față, poate vine Pucky la primăvară, la plivit de toporași.

Câteva cuvinte și despre distanțarea personală, care în asemenea condiții, bineînțeles că n-a existat. Despre mască, fifty-fifty. Jumătate din părinți purtau, jumătate, nu. Asta în condițiile în care încă este în vigoare obligativitatea purtării măștii în proximitatea unităților școlare.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns