Pregătiri pentru alegerile prezidenţiale

Distribuie articolul

Duminică, pe 10 noiembrie 2019, sunt alegeri prezidențiale în România. În județul Galați, vor fi amenajate 436 de secţii de votare, din care 176 în municipiul Galaţi și 33 în municipiul Tecuci, numărul total de alegători aflați pe listele electorale permanente este de 522.164.

”Monitorul Oficial a repartizat județului Galați 577.295 de buletine de vot, care vor fi preluate pe 2 noiembrie, urmând a fi transportate și depozitate sub pază militară. S-au achiziționat 2.180 de ștampile cu mențiunea „VOTAT”, 436 de ștampile de control, 537.628 timbre autocolante, 1308 broșuri și 3924 de ecusoane pentru membrii birourile electorale ale secțiilor de votare”, precizează Prefectura Județului Galați.

Buletinele de vot și toate celelalte materiale necesare votării (ştampilele de control, formularele listei electorale suplimentare, formularele extrasului din listele electorale, formularele necesare pentru consemnarea situaţiilor semnalate de Sistemul informatic pentru monitorizarea prezenţei la vot şi prevenirea votului ilegal, lipici, tuşiere, pixuri, ceară sigiliu, sfoară, dosare mapă etc.) vor fi repartizate în saci pentru fiecare secție, urmând a fi distribuite și predate președinților secțiilor de votare din întreg județul pe parcursul zilei de sâmbătă, 9 noiembrie 2019.

”Transportul buletinelor a fost organizat pe opt trasee în municipiul Galați și nouă trasee în celelalte localități, toate sub pază militară, structurile Ministerului Afacerilor Interne asigurând securitatea și ordinea publică pe întreg parcursul procesului electoral”, mai informează Prefectura.


Distribuie articolul

You May Also Like