Seism cu magnitudinea 4,5 în zona Vrancea. ISU a transmis un mesaj pentru a liniști populația

Distribuie articolul


Un cutremur cu magnitudinea 4,5 s-a produs noaptea trecută, în zona seismică Vrancea. Seismul s-a simțit la Galați și la Brăila, dar și în București, Sibiu și Pitești.


Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), seismul s-a produs imediat după miezul nopții în județul Buzău. Aparatele l-au înregistrat la ora 00.30 și inițial au arătat că a avut magnitudinea de 4,7. Ulterior, specialiștii au revizuit magnitudinea și au stabilit-o la 4,5. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 131 de kilometri.


Cutremurul a avut epicentrul în apropierea următoarelor oraşe: 72 km E de Brașov, 75 km NE de Ploiești, 118km V de Brăila, 119 km S de Bacău, 119 km V de Galați, 126 km N de București, 150 km NE de Pitești, 187 km E de Sibiu, 191 km N de Ruse și 199 km SV de Iași.
Deoarece seismul a fost simțit destul de puternic, reprezentanții ISU București au transmis un mesaj pe Facebook.

„În urmă cu puțin timp s-a produs un cutremur. Păstrați-vă calmul, pot urma replici ale cutremurului. În acest moment efectuăm recunoașteri în teren pentru a identifica posibile pagube”, scrie în mesajul ISU.

Foto: digi24


Distribuie articolul

You May Also Like