EDITORIAL/ Cum mai „trăiește” USL-ul …?

Distribuie articolul

La 5 februarie 2011, din inițiativa unui personaj ce avea mai târziu să intre într-o binemeritată vacanță la „Beciul Domnesc”, l-am numit aici pe infractorul Dan Voiculescu, se moșea cea mai mare porcărie politică pe vreme de democrație, USL.

Uniunea Social-Liberală era de fapt o antiteză la o singură persoană, Traian Băsescu, președintele României la acea dată.
Această struțo-cămilă cu valențe pseudo-politice era formată din principalele partide de dreapta PSD și PNL si doi iepurași non-doctrinari formați din frustrați, aventurieri sau vânători de comori ilicite, UNPR și PC.

Toți politicienii vremii și mă refer în special la liderii Crin Antonescu, Victor Ponta și Gabriel Oprea își făceau veacul la întâlniri scabroase cu Dan Voiculescu pentru a primi indicații prețioase ori pentru a fi trași de urechi de politrucul ce n-a trecut în viața lui de 2%.

Dar asta e deja istorie. Una de prost gust dar istorie.
S-au schimbat ceva lucruri de-atunci, atât la nivel central cât și local. Crin e la somnic, Ponta construiește un partid mort din fașă ce nu reușește să treacă pragul parlamentar, Oprea e prin tribunale iar pușcăriașul Voiculescu continuă să facă ce știe mai bine la vârsta lui, năzdrăvănii cu jucăriile lui din trustul Intact.

Pe plan local, Nica de la socialiști a scăpat la mustață de același beci doar pe cauză de prescriere (asta nu înseamnă că n-a existat o culpă!), Dobre s-a pensionat politic fără voia lui (când nu realizezi evidența, primești smetii de la viață), Durbacă, alt personaj care a scăpat la limită de pușcărie (dosarul Aviasan), eșuat politic, și Eugen Chebac care nu știe încă dacă mai are partid ori ba.

George Stângă i-a luat locul lui Dobre cu tot cu butucul de la birou, Nica s-a autoexilat la Bruxelles unde culege lobodă&rostopască și cam atât.
După ultimele alegeri , atât locale cât și parlamentare, toți liderii liberali au cântat in corul Catedralei celebrul hit: „Discutăm orice și cu oricine dar nu cu PSD!”
Ceea ce era o noțiune politică de bun simț.

După vreo jumătate de an ce avem însă?
Primării cu majorități PNL-PSD în Consiliile Locale, cu primar socialist și viceprimar liberal (cazul comunei Costache Negri), o prietenie bazată pe interese dar și de acoperirea unor nereguli grave – de exemplu la ANIF unde senatorul liberal George Scarlat este în cârdășie cu socialistul Bărceanu, mai marele irigațiilor din județ ce a păstorit doar jaful din infrastructură.

Ca să fie și cireașa de pe tort la locul ei, zilele trecute, Ministerul Sănătății ne direcționează la DSP o tanti adusă in sistem și promovată de socialiștii din PSD.
Păi nu prea-i clar, nici cu ce interpretați voi în corul Catedralei, nici cu trăirea ori ba a porcăriei politice numită USL…


Distribuie articolul

You May Also Like