Orașul Galați, la un pas de scenariul verde. Când ar putea fi „relaxate” măsurile anti COVID 19

Distribuie articolul

Rata de infectare cu virusul SARS CoV2 în orașul Galați este în continuare în scădere. Practic, orașul este la un pas de intrarea în scenariul verde ceea ce presupune anularea unor restricții.

Totuși, gălățenii ar putea aștepta încă o săptămână până la impunerea noilor măsuri.
Conform cifrelor prezentate joi de Prefectura județului Galați, rata de infectare în orașul Galați este 1,51. Dacă se ajunge la pragul de 1,50 se intră în scenariul verde și se anulează și mai multe restricții.

Concret, în scenariul verde se permite funcționarea în intervalul orar 6.00-23.00 a restaurantelor la o capacitate de ocupare de 50%, organizarea de spectacole, concerte la o capacitate de 50% a sălii și funcționarea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc la o capacitate de 50%.

De asemenea, organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la trei persoane.

În plus, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție

Alte restricții rămân în vigoare și în scenariul verde. Masca de protecţie rămâne obligatorie în toate spaţiile publice închise şi deschise, se menţin restricţiile de circulaţie între orele 22.00 şi 5.00, cu excepţiile prevăzute de lege, şi sunt interzise, în continuare, petrecerile de la nunţi, botezuri, aniversări.

Intrarea în scenariul verde este stabiită de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Dacă se respectă termenul de 14 zile de la ultima decizie privitoare la scenariul în care se află orașul Galați, ședința pentru impunerea măsurilor din scenariul verde va avea loc tocmai duminică, pe 16 mai.


Distribuie articolul

You May Also Like