EDITORIAL/ Altoiala liberalilor, bucuria nebunilor!

Distribuie articolul

La modul cum și-a anunțat Florin Câțu decizia de a candida la șefia PNL, ne așteaptă aproape patru luni de guvernare prin ricoșeu, plăți de facturi ca-ntre prieteni, și evidențierea unei falii deja știute de liberali și nu numai de ei.

La nivel central, ca de altfel în mai toate Organizațiile din teritoriu, se joacă la limita regulamentului, uneori, unii mai cu poftă de viață cum ar fi Rareș Bogdan ori Florin Roman aplicându-le altor colegi într-ale săgeții liberale perversa de la Târgu Ocna.

Cum la Galați, lucrurile s-au clarificat în sensul că săptămâna trecută președintele George Stângă a afirmat clar că-l va susține pe Ludovic Orban rămâne de urmărit traseul ce-l va parcurge viezurele ronțăitor Victor Paul Dobre.

Prima opțiune a acestuia pare a fi să-și rezerve o cușetă în acceleratul de Cluj Napoca pentru a lua o cină romantică cu Emil Boc, unul dintre principalii susținători ai lui Florin Câțu.

Revenind la meciul național din PNL, perioada asta până în 25 septembrie când va fi aleasă noua conducere se impune a fi tratată fără suduială administrativă pentru a nu risca o rebeliune a celor aflați pe margine și aici mă refer în principal la socialiștii din PSD care vor ataca, în mod cert, guvernarea din toate pozițiile.

Astăzi, atuul este clar în favoarea lui Orban, cele patru luni rămase până la Congres fiind mai complicate pentru contracandidatul său ce va deconta problematica guvernamentală atât în partid cât și în teritoriu sau în zona adversarilor politici. Creșterea economică record anunțată zilele trecute, chiar dacă pe hârtie e reală, pentru populație nu spune mare lucru. Prețurile au luat-o razna la alimente, combustibili, energie, servicii sau imobiliare iar singura variantă de conexiune la cerințele electoratului rămâne atragerea masivă de fonduri europene.

De urmărit ce se va respecta mai strict. Programul de guvernare ori orgoliile politice mici ale unor oameni mari…


Distribuie articolul

You May Also Like