Covid-19, din nou la penitenciar

Distribuie articolul

Încă un angajat al Penitenciarului de Maximă Siguranță din Galați a fost confirmat cu Covid19.

„Vă informăm că, la data de 21.07.2020, un angajat al Penitenciarului Mioveni, un angajat al Penitenciarului Galaţi şi doi angajaţi ai Penitenciarului Găeşti au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Aceştia au exercitat atribuții de serviciu în sectoarele administrativ şi operativ, cu purtarea echipamentului de protecție”, informează Administrația Națională a Penitenciarelor ANP.

Din primele verificări, în niciuna dintre cele trei unităţi penitenciare, nu a fost identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul deținuților, aceștia fiind monitorizați de către personalul medical.

Totodată, în toate cele trei unităţi, s-a acţionat cu echipe de la penitenciare-spital, pentru dezinfectarea spaţiilor (căi de acces personal şi deţinuţi, birouri, zone comune).

„Angajaţii identificaţi contacţi vor fi scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu, urmând a fi înlocuiţi cu personal de rezervă, conform Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar. Administraţiile locurilor de deținere asigură informarea efectivelor cu privire la cazurile înregistrate în rândul angajaţilor, starea de spirit a deţinuţilor fiind corespunzătoare. În continuare, se aplică recomandările Direcţiilor de Sănătate Publică competente şi metodologia de intervenţie a sistemului penitenciar, protejarea personalului şi a persoanelor private de libertate constituind o prioritate în acest context epidemiologic”, a mai precizat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.


Distribuie articolul

You May Also Like