Acțiune de împădurire în județul Galați. O pădure va apărea la Cuza Vodă

Distribuie articolul

O acțiune de împădurire se va desfășura în weekend la Galați. Sâmbătă, sute de voluntari vor planta aproximativ 15.000 de puieți de salcâm pe un teren din localitatea Cuza Vodă. Acțiunea este pusă la cale de echipa Plantăm Fapte Bune în România care își propune să planteze peste 150.000 de copaci în toată țara.

„În județul Galați vom planta aproximativ 15.000 de puieți forestieri de salcâm pe un teren de 4 ha, aparținând comunei Cuza-Vodă. Prin această acțiune de împădurire dorim să atingem mai multe scopuri, cel mai important fiind grija față de mediul care ne înconjoară, față de aerul pe care-l respirăm. Al doilea scop este conștientizarea celor din jurul nostru că natura este bolnavă și reacționează la diferiți factori de poluare și, nu în ultimul rând, urmărim atragerea cât mai multe persoane în acțiuni de voluntariat, în special a celor tinere”, a declarat Petru Sandu, coordonatorul acțiunii.

Organizatorii acțiunii au planuri mari și vor să planteze copaci în toate colțurile țării. Ei anunță că 33 de hectare vor deveni păduri în 15 localități din 13 județe ale țării în care 150.000 de puieți vor prinde rădăcini cu ajutorul a 6.500 de voluntari. Terenurile care vor fi împădurite nu au vegetație forestieră și sunt afectate de diferite procese de degradare precum eroziunea pluvială, alunecările de teren, poluarea sau eroziunea eoliană.


Distribuie articolul

You May Also Like