Prejudiciu la Ecosal. Societatea a cumpărat cu bani publici cadouri pentru angajații săi dar și pentru salariații firmelor subcontractoare

Distribuie articolul

Curtea de Conturi a stabilit că în urmă cu doi ani societatea Ecosal a acordat cadouri angajaților fără a avea acoperire legală. Atențiile au fost împărțite de Crăciun, de Paşte şi de 8 Martie iar prejudiciul astfel creat este de aproximativ 30.000 de euro. Cu banii cheltuiți în mod ilegal, conducerea societății a cumpărat cafea, cozonac, săpun și șampon.

Raportul Curţii de Conturi arată că șefii Ecosal sunt darnici. Cadourile au fost acordate nu numai personalului Ecosal ci şi unor angajaţi ai firmelor subcontractoare. Dacă de 8 martie au primit cadouri 342 de persoane, de Paşte şi de Crăciun s-au acordat tichete sau cadouri pentru peste 700 de salariaţi.

În acest caz, prejudiciul se ridică la 135.000 lei. Toate cadourile oferite de societatea subordonată Primăriei au fost plătite cu bani de la bugetul local, iar acum inspectorii Curţii de Conturii au stabilit că prejudiciul trebuie recuperat. Instituția are termen până pe 30 aprilie să recupereze prejudiciul. Curtea de Conturi avertizează că nerecuperarea acestuia constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns