Cum arată o clădire de 6,4 milioane de euro. Galerie foto cu noul sediu al Primăriei Galați

Distribuie articolul

Primăria Galați s-a mutat în casă nouă. Noul sediu al municipalității de pe strada Domnească nr.54 a fost inaugurat miercuri, 30 august. La ora 15.00 au fost tăierea panglicii, slujba de sfințire a clădirii și alte ceremonii.

Noua clădire are o sală de ședințe realizată pe două etaje, cu o capacitate de 150 de locuri, în care se vor desfășura întrunirile Consiliului Local. Accesul în clădire se face prin strada Domnească iar în holul principal de la parter sunt birourile pentru public. Noua Primărie are parcare cu trei etaje cu 88 de locuri, 70 de birouri pentru 300 de salariați, 5.874 mp de spații funcționale, centrală termică și sisteme de sonorizare ambientală, de supraveghere video şi de ticketing. Imobilul are la exterior foarte multă sticlă și la interior două picturi murale realizate de artiști gălățeni.

„Amprenta la sol: 2.412 mp, 3.086 de mp de sticlă folosiți la realizarea clădirii, o pictură murală de 60 de mp realizată de artistul plastic David Sava, o pictură murală de 78 de mp realizată de artistul plastic Gheorghe Miron. Valoarea investiției: 29.402.020,80 lei”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Primăriei Galați.

În ceea ce privește modul în care au fost aranjate birourile, reprezentanții Primăriei anunță că la demisol sunt Biroul de Apărare și Protecție Civilă, Atelierul IT și Arhiva. La parter sunt Sala de lucru cu publicul, Sala Audiențe Primar, Serviciul Juridic și Legalitate, Casieria, Registratura, Ghișeul Unic, Centrul Informare pentru Cetățeni și Instituția Arhitect-Șef – Autorizări Construcții. La primul etaj gălățenii pot găsi Serviciul construcții, dezvoltare și întreținere străzi, Serviciul de închirieri, concesiuni și vânzări terenuri, Compartimentul autorizații – licențe, Serviciul de administrație publică, Biroul de cadastru, Compartimentul de atragere fonduri, finanțări, întocmiri documentații, Biroul de evidență și gestionarea patrimoniului, Serviciul investiții și Compartimentul reparații clădiri. La al doilea etaj se găsesc Direcția generală de relații publice, evenimente și managementul documentelor, Departamentul financiar – contabil, Achiziții publice, Resurse umane și Serviciul de utilități publice, managementul calității și Control Intern. La ultimul etaj al clădirii sunt Cabinetele primarului, viceprimarilor, secretarului, administratorului public și Biroul de presă.

La fel ca în alte investiții, termenul de finalizare a lucrării de la sediul Primăriei a fost modificat de mai multe ori. Inițial clădirea trebuia să fie predată la sfârșitul anului trecut, apoi în luna mai și în cele din urmă în iunie.


Distribuie articolul

You May Also Like