Dublă provocare din partea Dramaticului gălățean

Distribuie articolul

Una dintre cele mai dificile piese de teatru, cu doi actori care se vor duela în același rol. Este propunerea de final de an venită din partea artiștilor Teatrului Dramatic ”Fani Tardini”.

Sâmbătă și duminică gălățenii au parte de o dublă premieră ”Amadeus”, de Peter Schaffer. De ce dublă? Pentru că actorii Cristian Gheorghe și Ionuț Moldoveanu vor juca, pe rând, rolul lui Salieri, într-un duel dramatic din care toată lumea va avea numai de câștigat.

”De ce Amadeus? Pentru fascinația personajului, a piesei lui Schaffer, dar și pentru că s-au aliniat planetele pentru cea mai echilibrată distribuție și aici nu mă refer la cei doi, în speță trei, Amadeus și Salieri, ci și la ceilalți. Trupa s-a coagulat, are nerv și au reușit și ceilalți să ajute în mod decisiv”, susține Cătălin Vasiliu, regizorul spectacolului.

”Propunerea spectacolului este una dificilă, este un text foarte greu, cinematografic, și asta îl face să fie foarte solicitant pentru actori. Mă bucur că a ajuns regizorul la textul ăsta și a dovedit o maturitate creatoare de care cu siguranță și noi aveam nevoie. Ne-am întâlnit niște energii foarte puternice și ciudate în același timp, pe scenă, în cadrul aceleiași arene”, susține Cristian Gheorghe, unul dintre cei doi Salieri.

”Mi-a fost foarte frică de rol dar m-a ajutat tocmai felul de-a fi al lui Mozart. Ne-am întâlnit cumva la jumătatea drumului și am hotărât că trebuie să facem asta împreună”, a spus și Vlad Volf, ce are de interpretat partitura geniului muzical.

Pe lângă ei, din distribuție mai fac parte Flavia Călin, Liliana Lupan, Dan Căpățână, Cristina Uja, Elena Ghinea, Oana Mogoș, Ciprian Brașoveanu și Vlad Ajder. Totodată, trei artiști de la Teatrul Muzical ”Nae Leonard” vor interpreta în direct diferite partituri muzicale.

Scrisă în 1979, piesa lui Peter Schaffer are la bază piesa-libret a lui Aleksandr Pușkin, din 1830 și a devenit celebră odată cu ecranizarea ei în 1984 de către Milos Forman, film premiat cu Oscar. În România a cunoscut numeroase reprezentații, printre ultimele fiind cele ale Teatrului Metropolis, în versiunea scenică a lui Victor Ioan Frunză, sau cea a Teatrului Național din Sibiu.

În Galați primele două reprezentații vor fi sâmbătă și duminică, de la ora 19, diferența între spectacole fiind dată de Salieri, jucat sâmbătă de Cristian Gheorghe, apoi de Ionuț Moldoveanu. Prețul biletului este de 25 de lei.

 


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns