Un vas de croazieră și de explorare polară este construit cu tablă de la ArcelorMittal Galați

Distribuie articolul

Tabla produsă la combinatul siderurgic din Galați va pluti în mările înghețate din nord. Reprezentanții ArcelorMittal Galați au anunțat că au început să livreze tablă groasă pentru realizarea unui vas de croazieră și de explorare polară. Nava este comandată de o firmă din Franța și este construită la Șantierul Naval VARD din Tulcea.

Conform contractului, vasul va fi livrat în 2021. Ulterior, vaporul va fi folosit în zona Polului Nord atât ca navă de croazieră cât și ca laborator științific destinat unor misiuni operaționale și de cercetare oceanografică. Potrivit cumpărătorului (firma PONANT) acesta va fi primul vas de explorare care va depăși standardele de mediu stabilite în reglementările internaționale deoarece va avea o propulsie hibridă, electrică și pe gaz natural lichefiat. Tabla de la Galați este produsă special pentru această comandă.

„Suntem extrem de mândri să fim parte a realizării navei “Le Comandant Charcot”. Am pus la punct soluții tehnice și comerciale speciale pentru acest proiect de prestigiu, care demonstrează capabilitatea noastră de a livra pentru provocări noi și dificile. Nu va fi doar o navă de croazieră și de cercetare ci și un punct de referință în privința respectării mediului înconjurător”, a declarat Directorul General al ArcelorMittal Galați, Bogdan Grecu.

Vasul de croazieră și de cercetare se va numi „Le Comandant Charcot”, în memoria lui Jean – Baptiste Charcot, un mare explorator francez. Comandantul Charcot este una dintre figurile emblematice ale expedițiilor polare franceze.


Distribuie articolul

You May Also Like