Drumul mătcașilor, reabilitat cu bani de la Uniunea Europeană

Distribuie articolul

Sunt vești bune pentru agricultorii din cel mai mare bazin legumicol al țării. Drumul folosit de legumicultori pentru transportul produselor și pentru obținerea documentelor de la instituțiile din orașul Galați va fi reabilitat. Asta în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Județean, cu bani europeni.

Lucrările de reabilitare și modernizare ale DJ 251, Smârdan-Matca, au început luni, 4 februarie. Este vorba despre o investiție de 68 de milioane de lei, care a demarat cu extinderea părţii carosabile pe porţiunea dintre Matca – Valea Mărului – Cudalbi și cu realizarea sensului giratoriu de la intrarea în comuna Valea Mărului. De asemenea, în această perioadă sunt realizate depozitele de piatră spartă de carieră, astfel încât să poată începe și lucrările de consolidare a fundaţiei drumului.

„Este un proiect major de reabilitare şi modernizare pentru 28 de km de pe DJ251, un drum intens tranzitat. Este un proiect complex care presupune consolidarea fundaţiei drumului, modernizarea părţii carosabile şi a tuturor podurilor şi podeţelor de pe traseul drumului. Când se va ajunge la etapa asfaltarii se va folosi o mixtura asfaltică cu polimeri, care întârzie apariţia fisurilor, are un grad crescut de rezistenţă la variaţiile extreme de temperatură şi reduce zgomotul din trafic”, a anunțat, pe FB, președintele CJ Galați, Costel Fotea.

În urma acestui proiect vor fi modernizați complet 28 de km de pe DJ 251. În cadrul lucrărilor, pe Drumul mătcașilor vor fi realizate piste de bicicletă, trotuare, rampe de acces și staţii de transport public. Proiectul prevede și elemente suplimentare destinate siguranţei circulaţiei, precum parapeţii, marcajele şi indicatoarele rutiere şi stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.


Distribuie articolul

You May Also Like