Se alege praful: faleza gălățeană o ia la vale către Dunăre

Distribuie articolul

Faleza gălățeană este ca un sac plin de găuri: astupi una, apare alta, o repari și pe aia apoi se rupe fundul. Problema este să nu se rupă cu totul pentru că se va alege praful de tot orașul. După celebrele gropi din linia Gropzila, pe faleza superioară au apărut niște fisuri care înseamnă orice vreți voi, dar nu vești bune.

Problema falezei gălățene este veche. De la revoluție încoace experții au tot spus că apa s-a infiltrat foarte mult sub versant și au recomandat interzicerea construcțiilor noi. Bineînțeles, autoritățile nu au ascultat și faleza s-a umplut de clădiri mai mari sau mai mici, după plăcerea și bugetul băieților deștepți. În paralel, primarii au tot promis că rezolvă problema, dar în afara unor studii plătite cu bani grei, nu s-a întâmplat nimic.

Între timp, faleza și-a văzut de degradarea ei. Un crater colo, o groapa dincolo și o mândrețe de fisură între foișor și Punctul de Trecere Bac, pe faleza superioară. Crăpătura lungă de câțiva metri a apărut zilele trecute pe trotuar și imediat a fost făcută vedetă pe FB, de unul dintre trecători. Probabil, în zonă vor fi pelerinaje ale specialiștilor și autorităților. Și atât, pentru că despre consolidare, nu se aude nimic.


Distribuie articolul

You May Also Like