EDITORIAL-PAMFLET/ Nea Prefectu’, mai ușor cu socialismele…!

Distribuie articolul

Încă din perioada pre-numirii la ultimul descălecat al Panaitescului la Prefectura Galați, vă povesteam cum e cu „oamenii noi” promovați de USR, dar al naibii de vechi, prăfuiți cu trei straturi plus o manta de plutonier să țină de cald la șale.
Zilele trecute, nea prefectu’ i-a chemat la o șuetă pe reprezentanții asociațiilor medicilor de familie, pentru a-i mobiliza (zice el!) să meargă vaccinarea ca unsă. Sigur va merge. De două ori și încă pe-atât! Cu margarina Rama!

După ce Guvernul a luat chestia asta la preț de dumping licitând câte 30 de lei per vaccin și-a dat seama că va vorbi singur ca televizorul și a luat în brațe apucăturile Ceaușescului, alea cu (…Vă mai dau o sută!) și a mai pus 10 lei la fiecare vaccin. Mercurial pe față!

Acum, nea prefectu’ fost șef de IAS la viața sa (iaseu ca să vorbesc pre limba lui!) le-a cerut participanților la șușă ca toți medicii de familie să iasă cu seringile în stradă pentru că nu-i așa, suntem în stare de război!

Ce-o fi prin mintea sa nu-i greu de previzionat, un Nagorno-Karabakh, Srebrenica ori Hebron asezonat cu apucături de genul celor ce triumfau cândva pe la Gărzile Patriotice.
Că Panaitescul are așa viziuni „obscene” nu miră pe nimeni. Gingaș e că pe la Prefectură microbul de IAS e așa de contagios că s-au molipsit și tinerele speranțe.

Concret, subprefecta Andra Costache, fost Secretar de Stat în Ministerul Tineretului și Sportului se exprimă cu nuanțe scabroase despre situația pandemică de parcă ar fi Daea în teleconferințele cu Direcțiile Agricole. „…ne dă speranţa că nu mai e mult până ne vom putea bucura din nou de viaţa de dinainte de pandemie.”, zice moftangioaica, prinzând din mers cățelul de usturoi pentru potroacele servite la mezanin.

Dacă aceste tandrețuri erau împroșcate de Costică ori Pucky, sincer nu era nimic în neregulă pentru că nu-i așa, tonul face muzica. Dar, de la „omul nou” cu laveta la purtător ori de la tânăra Andrușca parcă altele erau așteptările.
Onoare muncii, dragilor!


Distribuie articolul

You May Also Like