Senatorul George Stângă: „Autoritățile locale ar trebui să facă mai mult pentru combaterea epidemiei de gripă”

Distribuie articolul

Epidemia de gripă lovește în politică. Nu la propriu, ci la nivel declarativ. Senatorul PNL, George Stângă, spune că înmulțirea numărului de cazuri de decese provocate de virusul gripal poate fi explicată prin lipsa de reacție a autorităților. Liderul liberalilor gălățeni le solicită celor implicați să ia măsuri urgente în condițiile în care zilele trecute, la Galați, s-a înregistrat cel de al cincilea deces. Printre măsurile avute în vedere sunt suplimentarea numărului de doze de vaccin antigripal pentru județul Galați și inițierea unor campanii de informare privind riscul îmbolnăvirilor.

„Galațiul înregistrează un trist record, cu cel mai mare număr de decese din țară cauzate de epidemia de gripă. Din 73 de decese înregistrate la nivel național, cinci sunt în județul Galați, iar autoritățile sanitare, prefectul județului ar trebui să facă mai mult pentru combaterea epidemiei de gripă, nu doar să constate și să se ascundă sub starea declarată de epidemie”, a declarat senatorul George Stângă, președintele PNL Galați.

În această iarnă, în județul Galați s-au înregistrat cinci decese provocate de virusului gripal. Alte șapte cazuri de boală cu forme mai ușoare au fost confirmate de Direcția de Sănătate Publică în ultimele săptămâni. De aceea, medicii recomandă vaccinarea, ca fiind cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii. În jur de 45.000 de persoane vulnerabile din Galați au fost imunizate până acum împotriva gripei.


Distribuie articolul

You May Also Like