Drive-in pentru testarea COVID-19 la Galați

Distribuie articolul

O investiție interesantă care vizează orașul Galați a fost anunțată joi. Este vorba despre un aparat care poate depista prezența virusului COVID-19 în cel mult 24 de ore de la prelevarea probelor. Inedit este faptul că recoltarea se va face în mașina persoanei testate. Pentru realizarea analizei se utilizează un aparat performant RT-PCR.

Investiția a fost anunțată de clinica OK Medical. Primul drive-in pentru testare este inaugurat joi la București, în parcarea unui mall. Cu această ocazie, reprezentanții clinicii au anunțat că urmează să deschidă puncte asemănătoare la Galați, Craiova și Constanță, modelul fiind preluat din SUA, Coreea de Sud și Israel.

Detaliile despre drive-in-ul de la Galați urmează să fie prezentate în perioada următoare. Oricum, va fi un punct de lucru asemănător celui de la București. În stația de recoltare vor exista două culoare, unul pentru informare, semnarea acordului, fotografierea cardului de identitate și preluarea datelor de contact și al doilea pentru testarea propriu-zisă. Personalul medical va recolta proba din gât fără ca persoana testată să fie nevoită să iasă din mașină. Rezultatele, sub forma unui buletin de analize, semnat și ștampilat  de reprezentații clinicii, vor fi comunicate în cel mult 24 de ore prin email, anunță MEDIAFAX care a preluat un comunicat de presă al clinicii OK Medical.

Procedura reduce riscul transmiterii virusului deoarece nu se desfășoară într-un spațiu închis, iar testarea se poate face fără programare prealabilă, au precizat reprezentanții clinicii medicale.


Distribuie articolul

You May Also Like