Guvernul anunță un ajutor de la UE de 5 miliarde de euro pentru repornirea economiei. Cum vor fi susținuți angajatorii

Distribuie articolul

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat că România va obține o sumă uriașă din bugetul UE. 5 miliarde de euro vor fi folosiți de Guvernul român pentru repornirea economiei. Banii vor fi utilizați atât pentru încurajarea unor investiții, cât și pentru susținerea angajaților.

Ludovic Orban a organizat o conferință de presă în care a anunțat că  România va beneficia de fonduri europene în valoare de 5 miliarde de euro. Banii vor ajuta la repornirea economiei, a mai spus premierul, care a anunțat un set de măsuri pentru sprijinirea angajaților. Astfel, va continua plata șomajului tehnic pentru afacerile care rămân închise, iar pentru cele care își reiau activitatea parțial statul va oferi un procent din salariu. De asemenea, vor fi sprijiniți zilierii.

„Continuăm șomajul tehnic, iar unde nu e posibil, alocăm până la 41,5% din salariul brut. Mulți români și-au pierdut locurile de muncă sau au fost în șomaj tehnic, mulți s-au întors în țară din țările în care își desfășurau activitatea. Există 600.000 de români care se aflau în șomaj tehnic și între 300-350.000 de români care s-au întors în țară și vor căuta de muncă. Vom sprijini și zilierii”, a declarat Ludovic Orban.

Printre măsurile active despre care a vorbit premierul este acordarea unui procent de până la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflați în căutarea unui loc de muncă, pe o perioadă de cel puțin 3 luni de zile. În plus, pentru tinerii absolvenți sau cei aflați în pragul pensiei care nu lucrează statul va oferi „condiții mai generoase și va pune condiții”.


Distribuie articolul

You May Also Like