Drăguț în Campania electorală! Mai vrem!!!

Distribuie articolul

 

Au mai rămas vreo 3-4 zile de campanie și 6 până la alegeri.

A fost până acum liniște. Poate una excesivă. Nu s-au ascuțit săbiile, nopțile cuțitelor lungi practic n-au existat, atacurile la baionetă nici atât. Singurele variante de lucru expuse au fost și sunt încă pe rețelele de socializare, acolo unde, practic a fost terenul de dispută, și unde tot soiul de nătărăi needucați au aruncat cu lături. Fie dintr-o pasiune exacerbată, fie că așa trebuie- să dea bine la șefi, fie dintr-un apetit de gâlceavă sau, în cele mai multe cazuri, din frustrări ce nu au nicio logică.

Trăim în era satisfacției instantanee iar asta ne fărâmă multe din bucuriile vieții cotidiene și ne aruncă într-o zonă cu patimi aiuristice din care, de cele mai multe ori rămânem cu nimic.

 Poate o umbră de umanitate. Poate…!

Revenind la binefacerile Campaniei electorale, am sesizat câteva variante deloc cazone, unele chiar tratate cu anumită lejeritate din partea instituțiilor publice.

 Avem de-o lună și-un pic, o atitudine de curtoazie la vedere față de cetățeni, având la bază evident rațiuni electorale.

Concret, și sigur ați observat acest lucru, nu se mai întrerupe curentul electric pentru nu știu ce lucrări de mentenanță, gazul, nici atât. „Locala” nu te mai articulează ca ai parcat aiurea sau ai traversat strada la fel de aiurea. Gunoiul menajer se ridică și de două ori pe zi în unele situații, fiscul nu te mai hăituiește să-ți achiți obligațiile, circulă utilajele de curățare a străzilor de spui că ești pe DN1, la locul de muncă, în special în zona bugetară, totul e mai permisiv. Nimeni n-are voie să se ia de nimeni. Spectacolele, manifestările artistice în general, fie ele și șușe de prost gust, curg ca apa pe fluviu după topirea zăpezilor.

Antițânțăreala și anticăpușeala au început încă din mai la sol, continuă și în aceste zile, aerian, nu ca în anii precedenți, cu chiu cu vai pe la mijlocul lui Cuptor.

Nu mai vorbim de promisiuni, pentru că, foarte probabil, intrăm într-o situație pandemică de jenă.

Practic, e ordin pe unitate. Sub nicio formă, de deranjați electorul în perioada asta. El trebuie să aibă mintea limpede, să șadă liniștit până duminică, 9 iunie, când va pune chisoiul pe unii sau pe alții.

Despre o analiză în esență a campaniei electorale vom vorbi săptămâna viitoare. Până atunci, putem spune doar că s-au aruncat în luptă resurse importante, atât uman cât și material, iar prestația candidaților, a deciziilor de PR, a temelor abordate, abia dacă ajung cu maximă indulgență la o notă neutră, mai precis, 7.

Dar, urmărim cu atenție ce ne mai rezervă aceste ultime 3-4 zile de asalt la electori. Poate cine știe, unii aruncă orzul pe gâște iar alții îngrașă purceaua în Ajun…

 

 


Distribuie articolul

You May Also Like