Regizorul gălățean Bogdan Alecsandru triumfă la ESTE FILM Festival Sibiu 2024

Distribuie articolul

Regizorul gălățean Bogdan Alecsandru a câștigat cel mai important premiu al ESTE FILM Festival Sibiu 2024 pentru scurtmetrajul său, „Antrenamentul de noapte”. El a primit trofeul ESTE FILM 2024 și un premiu în valoare de 2.500 de euro. Trofeul, realizat de Dan Albu, simbolizează recunoașterea excelenței în cinematografie.

Bogdan Alecsandru, absolvent al Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Galați și al Universității Naționale de Artă Dramatică și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, și-a demonstrat talentul și pasiunea pentru film încă de la începuturile carierei sale. Absolvirea în 2021 a universității de prestigiu din București l-a pregătit pentru succesul de acum.

Vizibil emoționat la primirea trofeului, Bogdan Alecsandru a declarat că șansele de câștig erau egale pentru toți participanții și că este extrem de fericit pentru această recunoaștere, pe care orice regizor la început de drum o dorește.

ESTE FILM Festival a reunit cinefili de toate vârstele prin proiecții de film, sesiuni de Q&A, evenimente speciale și masterclass-uri. Fondată în 2016, asociația este cunoscută pentru aducerea în prim-plan a filmelor mai puțin comerciale, oferind cinefililor ocazia de a vedea opere valoroase care altfel nu ar ajunge în sălile de cinema din Sibiu.


Distribuie articolul

You May Also Like