Trei elevi din Galați, vicecampioni mondiali la Robotică 

Distribuie articolul

Trei elevi din Galați au reprezentar România la World Robot Olympiad 2018, care s-a desfășurat în perioada 16 – 18 noiembrie, la Chiang Mai, în Thailanda.

 

Mihai David, de 14 ani, David Călugaru, de 13 ani, ambii elevi ai Colegiului Național ”Vasile Alecsandri” și Ștefan Stoian, de 14 ani, de la Colegiul “Mircea Eliade”, au realizat un aparat automat care produce și vinde hrană sănătoasă. Robotul a fost construit din piese Lego și circuite electrice, controlate de computere programate în softuri diferite. Copiii au învățat cum cresc planetele și au gândit cum se pot produce eficient, cu costuri mici și aproape de clienți.

 

”Apeși un buton și primesti o cutie cu microplante pentru salate, care conțin până la de 40 de ori mai multe vitamine comparativ cu o plantă adultă. Robotul nostru însămânțează, udă semințele, mută cutiile într-un turn de creștere vertical (în vederea eficientizării spațiului) și iluminat, pentru a ajuta fotosinteza. După 3 – 4 zile semințele germinează, apar primele frunze adevărate iar plantele pot fi vândute”, a explicat Mihai David.

 

”Am programat un sistem de management de stoc, așa că știm exact unde și în ce etapă de producție este fiecare cutie, câte am vândut și ce am încasat. Robotul mută plăntuțele la frig și face reduceri de preț pentru a elimina stocurile”, a spus Ștefan Stoian.

Cei trei elevi inventatori din Galați au câștigat medalia mondială de argint,, pentru prima dată în istoria participării României la olimpiadele internaționale de robotică.


Distribuie articolul

You May Also Like