Două produse alimentare realizate de studenții de la SIA vor merge la „Ecotrophelia”

Distribuie articolul

O îngheţată din zer concentrat, ou, miere de tei, banane și fără lactoză, dar și un baton proteic bogat în antioxidanți vor reprezenta Galaţiul la faza naţională a concursului Ecotrophelia 2017, care se va desfăşura, în intervalul 2-4 iunie, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Cele două produse nu au putut fi departajate decisiv, aşa că au fost declarate câștigătoare în faza locală.

Îngheţata e rodul muncii unei echipe formate din studenţii Ana Georgiana Popa, Iulia Claudia Chirilă, Cristina Trofin şi coordonate de prof. dr. ing. Daniela Borda. Produsul se numeşte  IceWhey și are un topping din dulceață de morcovi și miere cu polen. În plus, nu conține lactoză și cazeină și este un desert obţinut prin valorificarea integrală, cu un consum energetic scăzut, a produselor secundare și subproduselor rezultate din fabricarea brânzei telemea.

„Smart bar” – batonul proteic – este ideea echipei Marian Neculau, Cristian Dragomir, Ramona Ifrim, coordonată de prof.dr.ing. Petru Alexe, asist.dr.ing. Ina Vasilean şi ing.dr. Livia Pătrașcu. Conceptul produsului se bazează pe mai multe tendințe actuale, cum ar fi: consumul de alimente „ready to eat”, ambalare ușoară, etichetă curată, amprentă minimă de carbon, procesare termică minimă. HiProBar conţine două surse proteice de înaltă calitate, este bogat în antioxidanţi şi este destinat persoanelor active, ca o gustare între mese.


Distribuie articolul

You May Also Like