Militar din Galați, sub tricolor la ”Invictus” 2018

Distribuie articolul

Un subofițer din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată ”Sfântul Apostol Andrei” din Galați face parte din delegația României pentru Jocurile Paralimpice INVICTUS 2018 de la Sidney, Australia.

Plt. maj. DORU HAMZA, născut în județul Galați, acum 37 ani, tată al unui copil, este încadrat la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată “Sf. Andrei” Galați. A fost rănit în anul 2008, în Afganistan. Pe timpul executării unei misiuni de patrulare pe autostrada Qalat-Kandahar, transportorul amfibiu blindat, în care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma incidentului, plt. maj. DORU HAMZA a fost grav rănit, fiind transportat de urgență la spitalul din Kandahar. La J.O. Invictus 2017 de la Toronto (Canada), el a ocupat locul 7 la proba de 1.500 m, la atletism. Pentru ediția de la Sydney, s-a antrenat la disciplinele atletism, natație și sitting volley

Delegația României pleacă mâine dimineață, în Australia. România va fi reprezentată la Sidney de 15 militari răniți în teatrele de operații din Irak și Afganistan. Invictus Games Sidney 2018 se desfășoară în perioada  20 – 29 octombrie, sub înaltul patronaj al Prințului Harry al Marii Britanii, promotorul acestor jocuri olimpice dedicate militarilor răniți în teatrele de operațiuni de pe Glob.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns