Am lămurit-o și pe asta: rețelele de electricitate și de gaz îi pot prelua pe gălățenii care se debranșează de la sistemul de termoficare

Distribuie articolul

Rețele de electricitate și de gaz din Galați pot prelua surplusul de consum al noilor centrale termice de apartament. Afirmația aparține reprezentanților societăților Electrica și Distrigaz și a fost făcută în cadrul ședinței de Dialog Social. Practic, specialiștii au răspuns la întrebarea prefectului județului Galați, Gabriel Panaitescu: reprezentantul Guvernului în teritoriu a vrut să știe dacă rețelele din exteriorul blocurilor din municipiul Galați pot prelua surplusul de consum al noilor centrale termice individuale care se preconizează că vor fi montate în apartamente. Atenție: pentru a face acest lucru este nevoie de realizarea unor investiții.

În cazul Electrica, reţeaua medie de tensiune poate face faţă creşterii consumului de energie electrică. Probleme sunt la nivelul reţelei de joasă tensiune: acolo va fi nevoie de investiţii atât din partea Electrica, cât şi a consumatorilor care doresc să-şi monteze aparate pe baza de energie electrică, spun specialiștii consultați de prefect. Concret, este vorba despre redimensionarea reţelei electrice din interiorul blocurilor/apartamentelor. În ceea ce privește alimentarea cu gaz, situația este mai simplă: reprezentanții Distrigaz Sud Reţele susțin că societatea poate prelua imediat 10.000 de apartamente cu centrale pe bază de gaze naturale. Peste acest număr, este nevoie de redimensionarea sistemului dar societatea de gaz are în plan investiţii privind dezvoltarea reţelei.


Distribuie articolul

You May Also Like