Repetentul clasei a ajuns la Bruxelles: Viorel Ștefan a fost impus de Guvernul PSD la Curtea Europeană de Conturi

Distribuie articolul

Ca să nu mai rămâie repetent și anul acesta, mam’ mare, mamițica și tanti Mița pesedista au promis tânărului Viorel să-l ducă-n Bruxelles. Puțin ne importă dacă aceste trei dame se hotărăsc a părăsi locul lor spre a veni în Capitala Europei numai de hatârul fiului și nepoțelului lor. Destul că foarte de dimineață, dumnealor, frumos gătite, împreună cu tânărul Viorel, așteaptă cu multă nerăbdare, pe pontonul din urbea X, bacul care trebuie să le ducă spre Bruxelles. Adevărul e că, dacă se hotărăște cineva să se înscrie la o instituție așa de importantă precum Curtea de Conturi, trebuie s-o ia de dimineața. D. Viorel este foarte impacient și, cu un ton de comandă, zice încruntat:

– Mam’ mare! de ce nu mai vine funcția?… Eu vreau să vie!

– Vine, vine acuma, puișorul mamii! răspunde cucoana.

Și sărută pe nepoțel; apoi îi potrivește pălăria.

Tânărul Viorel poartă un frumos costum de marinar, pălărie de paie, cu inscripția pe pamblică: le Formidable, și sub pamblică biletul de călătorie înfipt de tanti Mița, că „așa țin bărbații biletul”.

– Vezi ce bine-i șade lui – zice mam’ mare – cu costumul de europenel?

– Mamițo, nu ți-am spus că nu se zice europenel?

– Da’ cum?

– Europanal..

Gălățeanul Viorel Ștefan este repetentul clasei. Candidatura lui a fost respins de două ori de parlamentarii europeni (la Comisia de Control Bugetar și în plen), printre explicațiile oficiale fiind faptul că „mai mulți eurodeputați au vorbit de rolul său în slăbirea luptei anticorupție în țara sa”. Totuși, el a ajuns în funcția bine plătită „din cauza” Guvernului PSD care l-a nominalizat pe gălățean, în ciuda opoziției de la Bruxelles. Mandatul lui Viorel Ștefan va începe la 1 iulie 2019 și se va încheia la 30 iunie 2025.


Distribuie articolul

You May Also Like