Ora 10.00: se circulă cu dificultate în orașul Galați și pe șoselele din județ

Distribuie articolul

Ninsoarea de luni, 22 ianuarie, nu a provocat probleme deosebite în Galați. Dimineață, în oraș se circulă cu dificultate dar nu sunt drumuri blocate. Drumurile principale sunt parțial curățate iar pe străzile secundare există un strat subțire de zăpadă. În oraș intervin zeci de utilaje ale Ecosal și ale societăților care au câștigat licitația pentru deszăpezirean Galați. Utilajele împrăștie materialul antiderapant, în special în intersecții și pante, și curăță zăpada de pe carosabil și trotuare. Cantitatea împrăștiată, atât mecanic cât și manual, se apropie de 100 de tone.

„La această oră cele 129 de utilaje ale subcontractorilor sunt prezente pe străzile orașului și intervin pe zonele prestabilite, 14 sărărițe împrăștie material antiderapant pe străzile principale dar și în zonele care pot prezenta riscuri (intersecții, pantă etc.). Până acum au fost folosite 94 de tone de sare. Încă de la primele ore ale dimineții lucrătorii Societății Publice Ecosal intervin pe trotuare în mod deosebit la trecerile de pietoni, în stațiile de autobuz și în fața instituții publice de interes”, se arată într-o informare a Primăriei Galați redactată la ora 9.00.

Întreaga activitate de deszăpezire este permanent monitorizată iar utilajele vor acționa fără întrerupere, conform graficelor stabilite și în funcție de evoluția condițiilor meteorologice. De asemenea, autoritățile anunță că nici în județ nu sunt probleme deosebite.Un tir s-a răsturnat în șanț în localitatea Smârdan dar nu au fost înregistrate victime. Pe numeroase porțiuni de drum s-a așezat un strat subțire de zăpadă dar nu există șosele închise sau localități fără curent electric.

Distribuie articolul

You May Also Like