Teren de lux pentru sala de spectacole a Liceului de Arte

Distribuie articolul

400 de euro/mp, acesta este nivelul la care se dorește vânzarea terenului pe care se află actuala sală de festivități a Liceului de Arte ”Dimitrie Cuclin”. Prețul depășește cu mult valoarea din zonă și ar putea fi redus doar dacă suprafața achiziționată ar fi una de patru ori mai mare decât cea ocupată de clădire.

Conform unei oferte făcute de actualul proprietar, terenul ocupat de sala de festivități, cu tot cu trotuarul aferent (462 mp), ar putea fi cumpărat cu 400 de euro/ mp, respectiv 184.000 de euro, în condițiile în care prețurile cerute (nu tranzacționate) în zonă nu ating 300 de euro/mp.

De exemplu, în imediata apropiere un proprietar cere 290 de euro/mp pentru 475 mp. De un an de zile, de când există anunțul, nu s-a găsit niciun cumpărător la acest nivel.

În cazul liceului, prețul ar putea fi mai mic dacă s-ar cumpăra și terenul de sport, ajungându-se astfel la 1.045 mp pentru care se cer 240.580 euro. Mai scade doar dacă se cumpără întreaga suprafață disponibilă pentru vânzare, respectiv 1.639 mp la 170 euro/mp, pentru care se solicită 280.000 de euro.

”Demersul trebuie făcut pentru că sala de spectacole, pe măsură ce timpul trece, se degradează, nemaisuportând reparații de ani de zile, de când terenul de sub sală nu ne mai aparține. În anumite zone ale clădirii sunt infiltrații și ne așteptăm la ce e mai rău. Consider că ar trebui cumpărată doar suprafața utilă liceului și la prețul tranzacționat în zonă, conform expertizelor, fără să ajunge să stabilim recorduri imobiliare nejustificate”, susține Onuț Atanasiu, consilier local PNL.

Termenul pentru acceptarea oricărei oferte este de 31 decembrie, după care proprietarul susține că va solicita să se achite chirie.


Distribuie articolul

You May Also Like