Campania privind subvenționarea centralelor termice merge mai departe

Distribuie articolul

Primăria din Galați primește în continuare solicitări pentru acordarea subvenției de 3.000 de lei pentru achiziționarea de sisteme individuale de încălzire a locuințelor și de producție a apei calde. Asta deși luni, 22 mai, primarul Ionuț Pucheanu le-a solicitat reprezentanților societății Calorgal să facă „diligențele necesare pentru repornirea sistemului de distribuție a apei calde”.

Situația este cu atât mai confuză cu cât, în urmă cu două săptămâni, prefectului Gabriel Panaitescu a atacat în instanță hotărârea Consiliului Local prin care s-a decis renunțarea la sistemul centralizat. Ca urmare, până la soluționarea definitivă a cauzei, hotărârea Consiliului se suspendă și nu mai produce efecte. Edilii susțin că demersul prefectului nu are efecte asupra campaniei municipalității de acordare de subvenții celor care se debranșează. De aceea, cererile însoțite de documentația solicitată de municipalitate pot fi depuse la punctele de lucru ale Primăriei, destinate special acestei campanii. Până în prezent, au fost înregistrate 2.086 de cereri.

Centrele Primăriei unde se primesc solicitări sunt situate pe strada Fraternității, vizavi de Banca Națională, în Micro 18, la parterul blocului E4, la sediul Calorgal de pe strada Crizantemelor, la sediul Ecosal de pe strada Prelungirea Brăilei, în Micro 39, la parterul blocului J5 și pe strada Traian nr. 248, la comisia de căldură. Criteriile de eligibilitate și documentele necesare pentru obținerea subvenției pot fi găsite și pe pagina oficială de internet a municipalității, la adresa primariagalati.ro.


Distribuie articolul

You May Also Like