Două accidente mortale pe șoselele din județul Galați

Distribuie articolul

Două accidente mortale s-au produs luni, 1 octombrie, în județul Galați. Primul incident a avut loc după amiază pe Drumul European 581, în apropierea localității gălățene Priponești. Un biciclist a murit după ce a fost prins sub o remorcă auto, în urma unui accident rutier. Din primele cercetări a reieșit că bărbatul în vârstă de 68 de ani a vrut să vireze la stânga fără să se asigure și a fost zdrobit de remorca mașinii care a încercat să-l evite. Șoferul mașinii a fost testat pentru alcool, rezultatul fiind zero. La fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe dar și elicopterul SMURD care se întorcea dintr-o misiune de la Iași. Corpul bărbatului a fost scos de sub remorcă însă medicii nu au mai putut să salveze biciclistul deși au făcut manevre de resuscitare. În acest caz polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Al doilea accident a avut loc aseară pe DN 26, la Șivița. Un bărbat de 48 de ani care circula pe marginea șoselei a fost lovit de o mașină condusă de un tânăr de 19 ani. Șoferul nu consumase alcool dar s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă deoarece victima a murit la spital.

„Accidentul a avut loc la ora 19.55. Un tânăr de 19 ani a condus un autoturism pe DN26 dinspre Frumușița către Tulucești și pe raza localității Șivița a lovit un bărbat de 48 de ani care se deplasa pe partea carosabilă. Șoferul nu a consumat alcool. Polițiștii fac cercetări și au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă”, a declarat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like