Se adâncește deficitul bugetar. Primele victime: medicii din centrele de permanență

Distribuie articolul

Deși nu recunoaște, Guvernul PSD-ALDE duce țara de râpă. Deficitul bugetar a depășit 14 miliarde de lei în primele 8 luni ale lui 2018, dar guvernanții susțin că nu e nicio problemă. Declarațiile miniștrilor din Cabinetul Dăncilă sunt contrazise însă de realitate. Au apărut și primele probleme grave. Medicii care asigură gărzile în centrele de permanență nu și-au mai luat banii din iunie, deci de aproape 4 luni.

”Sunt, într-adevăr, probleme cu decontarea gărzilor. Noi am raportat luna Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Doar pentru luna iunie ne-au fost virate circa 60% din sumele necesare plății gărzilor efectuate de medicii din centrele de permanență. Pentru iulie și august nu am primit nimic, iar septembrie urmează a fi raportat. Nu am primit niciun răspuns de la Casa Națională”, a precizat directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Galați, Mihaela Docan.

Potrivit calculelor, sumele restante depășesc 1,2 milioane de lei. În județul Galați sunt 50 de medici care asigură gărzile în 8 centre de permanență, 1 în municipiul Galați și celelalte 7 în județ.


Distribuie articolul

You May Also Like