Drumurile moderne din Moldova, doar pe hârtie. Zona Galați aproape nu există în proiectele statului

Distribuie articolul


Singura legătură a orașului Galați cu rețeaua de drumuri moderne aflată în proiectare este drumul expres Galați-Brăila. Acesta se află în stadiul de proiectare și de realizare a unor investigații de teren. Drumul ar trebui să fie gata peste trei-patru ani.


O altă legătură a Galațiului va fi drumul expres Tișița – Albița care va trece și prin nordul județului.


„La acest moment se studiază posibilitatea realizării la nivel de drum expres a sectorului rutier dintre Tișița și Albița sau la nivel de Drum Trans-Regio. Necesitatea analizei în cauză a apărut în urma rezultatelor obținute în cadrul AMC1, conform cărora rata de rentabilitare a proiectului (profitabilitatea proiectului de investiții) este foarte scăzută, raportat la cerințele de eligibilitate impuse pentru proiecte ce beneficiază de finanțare nerambursabilă”, anunță CNAIR.


Mult mai bine stau celelalte județe din Moldova. Cel puțin pe hârtie, rețeaua de drumuri este dezvoltată. Potrivit CNAIR, în prezent sunt în implementare proiectele Autostrada Buzău – Focșani, Autostrada Focșani – Bacău, Autostrada Bacău – Pașcani, Autostrada Pașcani – Suceava, Autostrada/Drum Expres Suceava – Siret, Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni, Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț, Autostrada Brașov – Bacău, Drum Expres Focșani – Brăila, Drum Expres Tișița – Albița, Drum Expres Bacău – Piatra Neamț și Drum de mare viteză Vatra Dornei – Suceava.


Toate aceste proiecte sunt la stadiul realizării studiilor și obținerea unor avize de la Gospodărirea Apelor și de la Mediu. În mai multe situații, CNAIR vorbește despre ritmul nesatisfăcător al procedurilor și anunță că va trimite echipe de inspectori pe teren.


Distribuie articolul

You May Also Like