Dosar penal: Jandarm amenințat pe Facebook

Distribuie articolul

Mai multe persoane din județul Galați vor fi amendate ori s-au ales cu dosar penal pentru infracțiunile de ultraj și instigare.

„În urma misiunilor desfășurate în perioada stării de urgență, un jandarm gălățean a fost amenințat pe o rețea de socializare de către mai multe persoane. Jandarmeria Galați s-a autosesizat și a întocmit dosar penal.

Postarea a fost făcută pe contul personal de un tânăr nemulțumit de măsura punitivă luată împotriva sa și a tatălui său de către subofițerul jandarm, ambii depistați în timp ce încălcau prevederile ordonanțelor militare de limitare a răspândirii virusului SARS CoV2. La momentul sesizării, postarea avea 821 de distribuiri, iar comentariile incitau la comiterea de acțiuni violente asupra jandarmului. Mai mult, postarea era însoțită de o serie de imagini surprinse cu jandarmul aflat în timpul liber, fapt ce a creat o stare de neliniște colegului nostru și familiei acestuia. Totodată, autorul postării solicita „distribuirea masivă” a acesteia”, precizează Jandarmeria Galați.

Conform Deciziei nr.4546/2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, rețeaua de socializare Facebook a fost declarată spațiu public, motiv pentru care Jandarmeria Galați s-a sesizat din oficiu și a întocmit actele de sesizare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor.

„De asemenea, în urma activităților specifice desfășurate au fost identificate și alte persoane împotriva cărora vom aplica măsura sancționării contravenționale pentru proferarea de injurii și expresii jignitoare”, mai precizează Jandarmeria Galați.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor a început urmărirea penală „in rem” pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare publică și ultraj.


Distribuie articolul

You May Also Like