Dezinteres al elevilor din anii terminali pentru orele de pregătire

Distribuie articolul

Prefectul județului Galați, Gabriel Ioan Avrămescu, însoțit de inspectorul școlar general, Mioara Enache s-au deplasat în cursul zilei de ieri în câteva unități de învățământ gimnazial și liceal din mediul rural, pentru a verifica modul în care elevii din anii terminali urmează cursurile de pregătire.

Dacă autoritățile, și aici ne referim la cele de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) și Inspectoratul Școlar Județean(ISJ) s-au pregătit încă de săptămâna trecută pentru a asigura condiții de securitate sanitară, atât cadrelor didactice cât și elevilor, rămâne de neînțeles neinteresul arătat de cei mici, rata de participare fiind modestă.

Cum la noi, la români, ce nu e obligatoriu e mai degrabă spre deloc (chestia asta e în gena neamului!), aruncatul vinei spre cel COVID 19 este…decât o aiureală.

Poate o obligativitate de participare la cursurile de pregătire pentru elevii din clasele VIII și a XII era mai binevenită, bineînțeles cu scutiri medicale acolo unde situația o impune. Vom analiza curând rezultatele și vom vedea ce ne va aduce această participare lejeră, mai ales că și la pregătirea online prezența nu excelează.

Din rezultatele anilor precedenți, pare că orice oră de pregătire e binevenită. N-am prea crede că avem o supergenerație de absolvenți, fără școală de luni bune și fără interes pentru pregătire.


Distribuie articolul

You May Also Like