Din cauza secetei bugetare, în Galați scutul antigrindină nu a crescut nici anul acesta

Distribuie articolul

Toamna se numără promisiunile ratate: cele opt rampe de lansare antigrindină promise în ianuarie, ce trebuiau să fie deja operaționale, nu vor mai fi instalate în județul nostru anul acesta. Poate la anul.

În ianuarie, reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunțau că pe lista de investiții din 2018 erau și opt rampe de lansare a rachetelor antigrindină. Mai mult, se spunea că s-a aprobat deja finanțarea acestor lucrări, care ar fi urmat să înceapă în primăvară și erau programate să se încheie la toamnă. Doar că acum lucrurile se văd cu totul altfel:

„În primăva anului viitor vom avea nouă puncte de lansare a rachetelor antigrindină în județul Galați, pentru protejarea producției agricole”, a declarat ieri Floricel Maricel Dima, subsecretar de stat în MADR, fost șef al Direcției de Agricultură Galați.

Conform promisiunilor din ianuarie, trebuiau amplasate rampe de lansare a rachetelor antigrindină orașul Tg. Bujor și comunele Poiana, Nicorești, Ghidigeni, Drăgușeni, Corni, Cuca și Măstăcani.

Sistemul antigrindină este deja operațional în mai multe județe din Moldova, în acest an fiind necesară intervenția sa în Vrancea, Vaslui și Iași, pentru a da doar câteva exemple.


Distribuie articolul

You May Also Like