Ludovic Orban: Reparațiile de la secțiile de Terapie Intensivă ar putea fi făcute cu fonduri europene

Distribuie articolul


Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat că reparațiile, modernizările și achizițiile de la secțiile de Terapie Intensivă din întreaga țară ar putea fi făcute cu fonduri europene. Premierul a discutat acest plan cu specialiștii și a cerut impunerea unor reguli stricte la ATI.


Discuțiile au apărut după tragedia de la Piatra Neamț unde au murit 10 oameni. Premierul Ludovic Orban a ordonat să fie făcute verificări în toate secțiile de ATI din spitale. Toate problemele descoperite vor fi rapid remediate cu fonduri europene.


„Am discutat foarte clar ce urmărim: conformitatea cu reglementările privind funcționarea secțiilor de terapie intensivă. În urma acestor controale, o să existe un plan de conformare care să fie adus la cunoștința managerilor. Orice lucrare de reparație, orice achiziție, orice modernizare necesară va fi inclusă în acest plan. Am discutat posibilitatea de a deconta toate aceste cheltuieli prin finanțare europeană nerambursabilă”, a declarat Ludovic Orban.


Premierul a mai anunțat că specialiștii lucrează la un plan de creștere a capacității de tratare la secțiile ATI


„Am discutat pe fiecare județ câte paturi ATI sunt, câte sunt disponibile, despre situația personalului și a posibilității de recrutare de personal. Va fi crescută capacitatea de tratare prin includerea a noi spitale care vor deveni suport COVID”, a precizat Orban.


Statul va contribui cu echipamente și cu specialiști la realizarea planului privind creșterea capacității de tratare din secțiile ATI.


Distribuie articolul

You May Also Like