Domeniul social în care ne păstrăm în frunte: de două ori peste media națională

Distribuie articolul

Ni se tot repetă în ultima perioadă de către autoritățile locale că depășim în anumite domenii zone puternice economic precum București, Cluj ori Timiș. Din păcate, statistica le dă dreptate într-o singură direcție: șomajul.

”La sfârşitul lunii februarie 2019, rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 3,31%, mai mică cu 0,01 pp decât cea din luna anterioară și cu 0,63 pp sub valoarea înregistrată la finele aceleiași luni a anului 2018”, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă.

Deși lucrurile merg la nivelul întregii țări într-o direcție bună, Galațiul rămâne în plutonul fruntaș al lipsei de angajare, unde se află de mai bine de zece ani, cu 6,33%.

Astfel, avem de 11 ori mai mulți șomeri decât Ilfovul, de șase ori mai mulți șomeri decât județul Giurgiu, de patru ori peste cât se înregistrează în Arad, Bihor, Covasna, Timiș sau Tulcea.

Revenind la județul Galați, în februarie număram 11.718 șomeri (de două ori mai mult decât întreaga populație a orașului Tg. Bujor!) dintre care doar 1.500 primeau indemnizație, restul de peste 10.000 fiind lăsați și fără acest minim ajutor financiar.

Procentual, cel mai mare număr de șomeri se înregistrează în județele Vaslui (9,89%), Teleorman (8,76%) și Mehedinți (8,27%).


Distribuie articolul

You May Also Like