Doi militari din Galați, sub tricolor la JO Invictus. Ajută-i să câștige medalii

Distribuie articolul

Doi subofițeri din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Apostol Andrei” din Galați fac parte din delegația României pentru Jocurile Olimpice INVICTUS 2017 de la Toronto, Canada.

Plutonierul adjutant MIHAI SBUGHEA se antrenează pentru probele de tir cu arcul, volei, haltere și ciclism. El a rămas cu o infirmitate permanentă la mâna dreaptă, din 2008, după ce a fost rănit într-o misiune, în teatrul de operații din Afganistan. Pe timpul misiunii Batalionul 300 Infanterie “Sfântul Andrei”, plutonierul adjutant Mihai Sbughea se afla într-o misiune de patrulare pe autostrada Qalat – Kandahar, când transportorul amfibiu blindat în care se afla militarul a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

Plutonierul DORU HAMZA va reprezenta România în probele de canotaj, ciclism și atletism. El a fost rănit sever în 2008, în timpul unei misiuni în Afganistan. Pe timpul misiuni Batalionului 300 Infanterie „Sfântul Andrei”, plutonierul Doru Hamza se afla într-o misiune de patrulare pe autostrada Qalat – Kandahar, când transportorul amfibiu blindat în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma incidentului o schijă de 2 cm lungime și 1 cm lățime ia rămas înfiptă în obrazul stâng, fiind transportat de urgență la spitalul din Kandahar.

Puteți susține printr-o donație participarea României la Jocurile Olimpice Invictus Toronto 2017. Conturile dedicate exclusiv strângerii de fonduri pentru proiectul „INVICTUS”, deschise de Asociația de Caritate din Armata României – „CAMARAZII”, la BCR București, sector 5, Sucursala Izvor:
Cont EURO: RO63RNCB0081101381270002
Cont RON: RO68RNCB0081101381270009

Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente medicale și sportive necesare participării la competiție De exemplu, o proteză de alergare costă aproape 11.000 de euro, iar o bicicletă hand bike ajunge la 5.000 de euro.


Distribuie articolul

You May Also Like